Website Logo

Repatriëringen

Specialist in medische en verpleegkundige repatriëringen

Repatriëring (Latijn: re = "wederom, terug", patria = "vaderland") is letterlijk: naar het vaderland terugkeren.

Dutch Medical Group is een gevestigde naam in de zorgsector, deze goede naam dragen wij met trots. In Nederland zijn wij kwalitatief marktleider op het gebied van het medisch repatriëren van patiënten van en naar het buitenland. We voeren repatriëringen uit in opdracht van Nederlandse alarmcentrales, ziekenhuizen, de overheid, internationale organisaties, particuliere organisaties en particuliere personen.

 

Ambulance

De ambulances van Dutch Medical Group voldoen aan de nieuwste (technische en medische) eisen en kunnen worden ingezet voor (inter)nationaal vervoer. Repatriëringen met een ambulance kunnen worden verdeeld over 1, 2 of 3 dagen, waarin deze non-stop worden uitgevoerd. De prijs van een repatriëring per ambulance wordt grotendeels bepaald door:

  • Het aantal dagen dat de ambulance onderweg is (inclusief de terugreis)
  • Speciale voorzieningen
  • De zorgprofessionals 

Zowel de prijs per dag, als het aantal kilometers is per repatriëring verschillend.


 

Vliegtuig

Dutch Medical Group verzorgt, naast vervoer over de weg, repatriëringen via lijn- of chartervluchten. Onze ervaring leert dat een repatriëring per vliegtuig vaak een goed alternatief is bij een 2 of 3 daagse repatriëringen. De toestand van de patiënt is en blijft altijd leidend. Doordat de prijs van een repatriëring per vliegtuig afhankelijk is van vele factoren (zoals ticketprijzen) kunnen wij op voorhand geen prijsindicatie geven. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Afhankelijk van de medische toestand kan het noodzakelijk zijn een patiënt per ambulancevliegtuig te repatriëren. Tijdens de vlucht wordt de patiënt begeleid door een gespecialiseerde arts en/of verpleegkundigen, inclusief aan- en afvoer van en naar de luchthaven. Onze ambulancevliegtuigen zijn geheel uitgerust volgens de huidige IC-standaard zodat het medische team de optimale zorg kan verlenen. Ambulancevluchten worden uitgevoerd met gespecialiseerde partners. 

Indien gebruik wordt gemaakt van een lijnvlucht dan reist de patiënt in economy class, business class of per stretcher. Om optimale zorg te kunnen bieden in de lucht beschikt de medische begeleiding over mobiele medische apparatuur en -materialen. Deze zijn speciaal ontworpen en gecertificeerd voor de luchtvaart.